Katelijn Simons

rsz_20160904_135153
Raised €450 Donors 18 Goal €350

Mijn verjaardagen van vroeger waren altijd een feest. De avond van tevoren gierden de zenuwen al door mijn buik. Met slingers, ballonnen, ontbijt op bed en cadeaus in het vooruitzicht werd in het wel héél moeilijk om op 17 april in slaap te vallen. ‘s Ochtends stiekem al veel te vroeg wakker worden en alsnog theatraal de slaap uit mijn ogen wrijven wanneer ik wakker werd gezongen. Daarna trakteren op school en de klassen rond met een gigantische verjaardagskaart waar juffen en meesters iets op schreven. Ja, ik voelde me ontzettend geliefd als ik jarig was.

Wist je dat meer dan 61.000 kinderen in Nederland hun verjaardag niet kunnen vieren? Zij worden sociaal uitgesloten omdat ze opgroeien in armoede. Ze zitten niet op een sport, niet op muziekles, gaan niet mee met schooluitjes en vieren dus nooit hun verjaardag. Daar wil ik iets aan doen!

Op 9 en 10 september organiseer en coördineer ik de Eschborn-Barneveld Challenge voor mijn collega’s. Samen met meer dan 50 collega’s rennen en fietsen we 360 kilometer van ons kantoor in Duitsland naar ons kantoor in Nederland om zoveel mogelijk geld op te halen voor Stichting Jarige Job. Stichting Jarige Job maakt een einde verjaardagsleed en trakteert kinderen op een leuke verjaardag. Jarige Job geeft geen geld maar een verjaardagsbox ter waarde van € 35,-.

Ik heb mezelf als doel gesteld om minimaal 10 memorabele verjaardagsfeestjes bij elkaar te verzamelen. Dat zijn 10 verjaardagsboxen, oftewel 350 euro. Ik zou het heel erg leuk vinden als je een bijdrage wilt doen aan mijn doel. Ik wens ieder kind toe minstens net zulke fijne verjaardagsherinneringen toe.